Za čistou a voňavou obuv!

Otestovali jsme čistič Cyklostar Original Shoe Cleaner vhodný nejen na boty.

Nejen elektrokolo je potřeba umývat, sušit a mazat. Patřičnou péči vyžadují také další doplňky výbavy. A stejně jako pereme pravidelně oblečení a občas čistíme přilbu, neměli bychom zapomínat ani na obuv.

BOTY VE VŮNI

Značka Cyklostar Original patřící pod křídla šumperské firmy Everstar s. r. o. dodává na trh přípravky pro čistění a mytí kol a jedním ze speciálních výrobků je čistič Cyklostar Sports Shoe Cleaner. Není určen pouze na cyklistické tretry, ale vlastně na veškerou sportovní obuv, případně batohy, dětské sedačky a další potahy. Nyní s příchodem podzimu a zimy je potřeba počítat s tím, že enormní zátěži a náporu nečistot v sedle elektrokola vystavíme také obuv, kterou je potom třeba zase vypucovat. Zvláště pokud jsme něco zanedbali, mohou vypadat naše cyklistické tretry trochu zašle a možná i odpudivě. Přípravek naneseme pomocí rozprašovače na celý povrch treter. Čistič můžeme použít i zevnitř a také jej nanést na vyjímatelné vložky. Hustou pěnu, která se na povrchu vytvoří, necháme zhruba minutu nebo dvě působit.

VERDIKT

K mechanickému odstranění dlouhodobých nečistot a zašlých vnitřních stran treter nebo oblasti paty či jazyka můžeme použít kartáč či pracovní starší zubní kartáček, který používáme i na čištění nepřístupných míst našeho e-biku. Po důkladném vydrbání je možné pěnu opláchnout, ochránit u toho vnitřek boty (nechceme-li jej namočit), anebo botu umýt důkladně celou. Pak je dobré obuv vyklepat, vytlačit prsty vodu z polstrování, nechat vykapat a na slunci nebo na topení vysušit. Pokud se nám zdá, že na některých místech se nečistoty drží pevněji anebo je povrch treter umytý nerovnoměrně, můžeme celý postup ještě jednou zopakovat a dát si víc záležet. Obuv bude opravdu čistá a vonící – můžeme potvrdit, že aroma přípravku je velice svěží a dokáže špinavé a nevábně vonící obuvi zase vrátit život. Tento přípravek lze použít také na čištění jiných materiálů, například potahů, obalů a batohů nebo dalších věcí. Dokonce také výborně odstraňuje zbytky mlíka z bezdušových plášťů. Základní balení čističe s rozprašovačem stojí 160 Kč, více informací najdete na www.cyklostar.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one