V Praze vznikne již druhé depo pro nákladní elektrokola

V hlavním městě se bude provozovat již druhé místo, odkud budou kurýři rozvážet zásilky pomocí elektrokola. Po Florenci by nyní mělo vzniknout na Smíchově.

Vznik depa oznámil pražský radní Adam Scheinherr: „Nové místo bude pod křižovatkou městského okruhu s Plzeňskou, na místě dnes opuštěného bývalého soukromého parkoviště. Obslouží tak Smíchov nebo Malou Stranu.“ Přesnou polohu depa ale dále nepřiblížil.

Těšnovské depo  funguje od listopadu loňského roku, zatím rozvezlo 20 000 zásilek. V depu se nachází osm kontejneru dopravních firem, nechybí také zázemí pro kurýry. Depo přechází z pilotního provozu na běžný, takže provozovatel slíbil, že depo upraví, vybuduje vzhlednější ploty, upraví vnitřní uspořádání a zlepší vybavení. Otevřeno bude moci být také o víkendu a bude možné zde postavit boxy na balíky nebo podatelnu a výdejnu balíků. Pražské zastupitelstvo předloni přijalo závazek, že do roku 2030 sníží emise oxidu uhličitého v metropoli o 45 procent. Do roku 2050 má být město tzv. bezuhlíkové. K tomu má napomoci podpora udržitelných druhů dopravy, výsadba zeleně či energetické úspory ve veřejných budovách.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one