Tern Orox – elektrické cargo pro dobrodruhy!

Tern Orox je nákladní elektrokolo pro dobrodruhy. Je zkonstruováno tak, aby si poradilo s nástrahami počasí i terénu.

Značka Tern, specialista na skládací, cestovní, městská a kompaktní cargokola a elektrokola, představila nový model Orox. Na první pohled v něm milovníci značky spatří nejen vynikající potenciál pro přepravu nákladu a pro každodenní dopravu, ale také ucítí jasné volání dálek a divočiny. S tímto elektrickým cargem totiž nemusíte tahat jenom nákupy anebo převážet zásilky. Můžete na něj i nasednout, naložit malé pasažéry, náklad a vyrazit na vícedenní bikepackingovou výpravu anebo výlet do přírody spojený i s přespáním a bivakem!

Celoroční e-bike

Tern Orox je zkonstruován tak, aby si poradil s nástrahami počasí i terénu a veškerých tras, po kterých jej jeho majitel hodlá protahovat. Současně je rám této zajímavé a atraktivní novinky zkonstruován a optimalizován pro přepravu spolujezdce, čtyřnohého miláčka a také všech potřebných věcí a nákladu v bohatém systému košíků, boxů, brašen, vaků a dalšího příslušenství.

O pohon se stará špičkový motor Bosch CX napájený dvěma bateriemi Bosch PowerPack 725 Wh, takže tento e-bike už se může pyšnit dojezdem klidně i přes 300 kilometrů, pochopitelně rozložených do více dnů.

„Před šesti lety jsme představili model Tern GSD s přesvědčením, že kompaktní a snadno ovladatelné kolo schopné převážet cestující i náklad by mohlo lidi vytáhnout ven a podpořit cyklistickou dopravu,“ prohlásil Josh Hon, kapitán týmu Tern. „A měli jsme pravdu. S úžasem sledujeme, co všechno naši zákazníci s modelem GSD zvládají v ulicích měst. Současně jsme si ale uvědomili, že existuje spousta míst, kam by lidé mohli a chtěli jezdit, ale často jsou hůře dostupná a vedou k nim nezpevněné cesty nebo přírodní traily. Lidé ale chtějí na výlety, potřebují s sebou vozit vybavení, a proto jsme pro ně vytvořili nový Tern Orox.“

Vydejte se kamkoli

Tradiční nákladní kola a elektrokola se potýkají s omezeními na nezpevněných cestách – úzké pneumatiky s hladkým vzorkem, malá kola a vratké řízení. Ovšem klasická terénní kola a elektrokola zase mají problémy s přepravou velkého nákladu. Tern Orox tedy nabízí užitečné vlastnosti elektrického carga na skvělém rámu, jež si ale poradí i s náročnějším terénem. Díky velkoobjemovým pneumatikám a výkonnému motoru Bosch nabízí Orox vynikající kombinaci stability, síly ve stoupáních a pohodlí na jakémkoli povrchu. Ať už jde o špatně udržované městské ulice anebo zapadlé horské silničky, polňačky, lesní cesty a traily, tak Orox se nebojí ničeho. Kombinuje v sobě robustnost horského kola, všestrannost trekingového kola a užitečnost nákladního kola. Jeho majitel se svobodně rozhodne, jaký typ vyjížďky zvolí a jak moc dobrodružná anebo naopak civilní a rodinná bude. Konstruktéři značky se snažili svým zákazníkům zajistit připravenost tohoto elektrokola na jakékoli podmínky a roční období. Nic nestojí v cestě vyjížďce, výletu a dobrodružství.

Stvořen také pro práci

Tern Orox může být také ideálním dopravním prostředkem pro organizace a podniky, které potřebují přepravovat lidi a vybavení na těžko přístupná místa. Ať už se jedná o motorové pily a lopaty na stavbu trailů, řemeslnické a tesařské potřeby pro správce lesů na odlehlejších místech a podobně. Tern Orox je již nyní v hledáčku potenciálních nových zákazníků například z řad pracovníků údržby a městských služeb, správy hřišť a zábavních parků, zdravotníky a záchranáře na veřejných akcích a v rozlehlých sportovních nebo zábavních areálech anebo na koncertech. Orox je zkonstruován tak, aby v pořádku a rychle dovezl jezdce i vybavení na místo a zvládl svou práci. Výrobce Tern je proto připraven nabídnout spolupráci a možnost individuální konfigurace a nastavení modelu Orox a jeho vyzkoušení v praxi všem zájemcům z řad firem, organizací i záchranných složek. Více informací o této možnosti Ternu Orox pro pracovní účely najdete na doméně www.bikesforbusiness.com.

Důraz na bezpečnost

Důležitost bezpečnosti nelze u takovéhoto elektrického carga určeného do náročných podmínek ani trochu podcenit. Bylo třeba zajistit, aby všechny nosné komponenty splňovaly požadavky bezpečnostních norem pro terénní elektrokola s vysokou hmotností jezdce plus nákladu. Přední pevná vidlice je vyztužena, zesílena a dimenzována na vysoké zatížení. V Ternu podnikli také mnoho testů kvůli zatížení nákladem v terénu. Společnost EFBE Prüftechnik v Německu provedla konstrukční testy Ternu Orox pomocí svých technologií a měření podle přísného standardu Tri-Test. V rámci snahy o precizní zpracování a použití těch nejkvalitnějších komponentů padla volba na elektrický systém Bosch, jenž vyhovuje všem normám, skvěle funguje a je spolehlivý.

Specifikace:

– 14rychlostní převodovka Rohloff Speedhub a řemenový pohon Gates

– Shimano Deore XT 1 x 12 rychlostí

– motor Bosch Performance Line CX

– připravenost na dvě rychle vyměnitelné baterie (o kapacitě až 800 Wh)

– modul Bosch ConnectModule pro pokročilé funkce, jako je eBike Alarm a eBike

– pevná ocelová vidlice se 14 úchyty pro dodatečné přizpůsobení nákladu

– zapletená cargo kola Atlas X s mohutnými ráfky s dvojitou stěnou, náboji Boost a silnými paprsky, rozměr 27,5″ x 4″ / 29″ x 2,6″ terénní pneumatiky Schwalbe Johnny Watts nebo

27,5″ x 4″ pneumatiky Vee Snowball kompatibilní s hroty

– stojan Atlas Kickstand XL, který zajistí stabilitu při manipulaci s nákladem a nasedání malých cestujících

– výkonné a citlivé 4pístkové hydraulické kotoučové brzdy Magura s průměrem kotoučů 203 mm

– maximální celková hmotnost 210 kg na silnici a 180 kg v terénu

Cena modelu Tern Orox začíná na 6 799 €, specifikace se mohou drobně lišit. Do obchodů s koly a elektrokoly v Evropě by se mohly první modely dostat už na přelomu dubna a května.

Více informací o modelu najdete zde, výhledově bude také v nabídce českého distributora www.azub.cz.

 

Play Video
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one