Německou cenu za udržitelnost za design 2022 získal e-bike s rekuperací

Vídeňský výrobce skládacích kol Vello získal německou cenu za udržitelnost za design 2022. Kolo Vello Bike + je lehké, skladné a díky rekuperaci poskytuje nekonečný dojezd.

Kolo Vello lze v několika krocích lze složit a převézt do vlaku a uložit, jde o ultralehké skládací kolo  Díky rekuperací energie pomocí technologie KERS testované ve Formuli 1 zajišťuje teoreticky nekonečný dojezd. Na výrobu e-biku Vello se používají pouze recyklovatelné a ekologické materiály. Velký důraz je kladen na opravitelnost kol a opětovné použití komponentů, výrobce uvedl, že například motor včetně baterie je instalován v zadním náboji kola Vello a lze jej vyměnit nebo opravit, aniž by to ovlivnilo zbytek kola.

Vello vyrábí lokálně v městských oblastech – městská výroba revitalizuje městské prostory, vytváří místní hodnotu, zkracuje vzdálenosti a šetří zdroje, uvedl. V odvětví, které se vyznačuje dlouhými dodavatelskými řetězci, se městská výroba umístěná blíže svým spotřebitelům představuje jako životaschopná a ekologicky šetrná alternativa.

„Pokud chceme úspěšně zvládnout revoluci mobility pro městskou dopravu, potřebujeme nejen lepší infrastrukturu, ale také kreativní designová řešení, která povzbudí lidi ke změně jejich chování v oblasti mobility,“ uvedl Valentin Vodev, designér a zakladatel společnosti Vello a dodal: „Teprve pak bude 60 % cest autem, které se v současnosti podnikají na krátké cesty kratší než 5 km, nahrazeno čistou alternativou.“

https://www.vello.bike/

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one