Na sníh s tlustými koly a motorem!

Na hřebeny Orlických hor jsme vyrazili s e-fatbikem KTM Macina Freeze. To by v tom byl čert, abychom si se sněhem neporadili s pomocí tlustých kol a motoru!

O tom, že rakouský výrobce není v kategorii sněžných kol žádným vyjukaným nováčkem, nebylo od prvních chvil sporu. Zkušenosti jsou vidět v každém, byť sebemenším detailu. Vše je přesně tam, kde býti má a kde to intuitivně čekáte. A celek funguje stejně tak. Základním stavebním kamenem kola je lehký hliníkový rám, jemuž na tuhosti dodává kuželovitá hlavová trubka vpředu a dvanáctimilimetrová pevná osa vzadu. Rám doplňuje hliníková vidlice s uzavřenými patkami a průchozí, tentokráte patnáctimilimetrovou pevnou osou. Vnitřní vedení řadicích bovdenů, brzdových hadic i elektrických kabelů považujte za samozřejmost.

Výsledky našeho testu a poznatky redaktora si přečtěte v prvním čísle Electric Bike Action, které vyjde na konci března!

Text a foto Jakub Svoboda

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.
LASOUL

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one