Místo elektromobilů pořídí Česká pošta elektrokola

Česká pošta ještě nedávno uvažovala o tom, že svou flotilu elektrifikuje, nyní ale vypadá, že ze záměru sešlo. Organizace by měla pořídit doručovatelkám elektrokola.

Pošta chtěla pořídit elektromobily už před třemi lety, kdy vyhlásila tendr na jejich pořízení. Do toho se přihlásil jeden zájemce. MInistr vnitra Jan Hamáček, pod které pošty spadají, navíc uvedl, že pošta by měla být příkladem pro ostatní: „Pošta je společnost s celostátní působností, má velkou flotilu automobilů a množství objektů, takže je to ideální podnik, kde můžeme realizovat projekty na úsporu energií nebo instalovat vlastní či veřejné nabíjení elektromobilů,“ uvedl ministr. Bohužel finanční zdraví České pošty není dobré, hospodaří s obří ztrátou a snaží se o úspory.

Tendr na elektromobily je tedy zrušený, v současné době testuje čtyři kusy, což je v porovnání s velikostí flotily České pošty zanedbatelné. Cílem navíc je zeštíhlení flotily. Proto v současné době pošta plánuje nakoupit pro doručovatelky elektrokola. Ta se ukazují jako velmi vhodným dopravní prostředkem zejména v centrech měst. V Praze funguje už od podzimu první depo nákladních elektrokol, další vznikne brzo na Andělu.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one