Author Elevation 27,5 – neobyčejně obyčejný e-bike

Domácí značka Author přistupuje k elektrokolům konzervativně a bez slepých výstřelů nebo zbytečně náročných experimentů, neboť už za ty desítky let dobře zná své zákazníky. A my víme, že její e-biky, jakkoli se tváří civilně s cílem líbit se a vyhovět v podstatě každém, mají jednu společnou vlastnost.

Jsou jezdecky neobyčejně přívětivé a pohodlné! Prostě padnou do ruky, jsou poskládány vždy adekvátně cenové kategorii bez výrazně slabých míst, je na ně spolehnutí a dá se na nich blbnout. Máme vždy takový hřejivý pocit z toho, že elektrokolo Author vytáhneme z krabice a ono se nejprve tváří důležitě jako nějaký vedoucí nebo asistent poslance, ale nám pokaždé vyloudí úsměv na tváři ta skvělá souhra všeho a ochota podnikat hned z jedničky jakékoli vylomeniny a extrémní akce. Něco jako když zjistíte, že nudně vypadající kolega ve vedlejší kanceláři je připraven kdykoli zahodit sako a jít hrát o polední pauze fotbal, cvičit ve venkovní posilovně a po cestě zpátky si dát jedno malé, rychlé a dobře vychlazené na kuráž. Prostě parťák!

KVALITA NĚCO STOJÍ

Věřte tomu, že přesně takový je Author Elevation, nota bene ve verzi s koly o průměru 27,5“, která garantují živost, obratnost a ovladatelnost. Ano, cenově je to už de facto e-bike vyšší střední třídy – za necelých 80 tisíc tu proto máme středový pohon Shimano E7000, čtyřpístkové brzdy, pevné osy a e-bike ready kvalitní komponenty včetně vzduchové vidlice a plášťů s kevlarovou patkou. Někdo namítne, že za tyto peníze by už čekal lepší vidlici nebo minimálně teleskopickou sedlovku, ale Author jde zkrátka svojí cestou, nehledá kompromisy, nešidí na jiných místech kompletní sadu Shimano a nabízí kvalitu za adekvátní cenu.

VERDIKT

Jak jsme se shodli v redakci, tak rám a design jsou opravdu povedené. Zajímavě tvarované trubky a snížená a prohnutá horní rámovka zajišťují dobrou pozici za řídítky a taktéž univerzální, nezáludný jízdní projev. Barva je zvolena perfektně a dává celku šmrnc a luxusní punc. Na Elevationu se dá jezdit jak rekreačně a pro radost z výletu, tak i kondičně a s nasazením, kdy si člověk vychutná přísun adrenalinu a pustí se i do náročnějších kousků, ať už jsou to prudké výjezdy, rozbité sjezdy anebo skoky. Bytelná kola a odolné pláště zajistí spolehlivou styčnou plochu s terénem, a pokud je předěláte na bezduše nebo opatříte vložkami proti procvaknutí a poškození ráfku, vychutnáte si i plavnou jízdu s nižším tlakem a ideální adhezí. Potěší kompletní Shimano Deore a řetěz KMC speciálně určený pro elektrokola. Author Elevation je nenápadný, a přesto výrazný. Do světa nekřičí nic jiného, než že je na něj spolehnutí a zábava do té míry, do jaké se sami budete chtít pustit. Jestli mít jedno univerzální elektrokolo, na kterém se pěkně projede dáma, její partner anebo aktivní junior, pak je na místě zvážit, jestli by to neměl být zrovna takovýto stroj.

Více informací o nabídce značky Author najdete na www.author.cz.

Text a foto: Ondra Šenk, Damjan Siriški

Author Elevation 27,5

Cena: 79 900 Kč

Rám: duralový, tvarování hydroformingem

Vidlice: RST F1RST 27.5 15 AIR TRL

Motor: Shimano Steps E7000, 250 W

Baterie: Shimano E8035 Li-Ion (36 V, 14 Ah, 500 Wh)

Řadicí systém: Shimano Deore 10 rychlostí

Brzdy: hydraulické kotoučové 4pístkové TRP Slate 4

Výrobce: www.author.cz

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.
LASOUL

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one